Interaction of moisture content and fat
content on puffing properties of
expanded-product from native rice starch

Rossaporn Jiamjariyatam 1,* and Suriya Atiwittaporn2

1 Department of Home Economics, Faculty of Science, Srinakharinwirot University, Sukhumvit 23, Bangkok 10110, Thailand.
2 Department of Applied Science, Home Economics Program, Bansomdej chaopraya Rajabhat University, 1061Isaraphab 15 Rd. Dhonburi, Bangkok 10600, Thailand.
* Corresponding author, e-mail: [email protected]

 

การวิจัยเรื่องนี้เป็นการวิจัยเชิงทดลอง  เพื่อศึกษาเกี่ยวกับปฏิกิริยาของปริมาณความชื้น และปริมาณไขมันที่มีต่อผลิตภัณฑ์อาหารที่ทำจากแป้งข้าวเจ้า  เพื่อให้ได้ผลิตภัณฑ์อาหาร  เช่น ขนมปังที่มีความกรอบ และพองฟู

ศึกษารายละเอียดของการทดลอง  และข้อค้นพบได้ในวารสาร Food and Applied Bioscience Journal

 

Rossaporn  Jiamjariyatam  and   Suriya  Atiwittaporn. (2016). “ Interaction  of

Moisture  content  and  fat  content on puffing  properties  of

expanded-product  from native  rice starch”   Food and Applied

Bioscience Journal.  4(3) : 116–125

วารสารวิชาการ Food and Applied Bioscience Journal

ลิงค์ที่เข้าถึงได้ https://www.tci-thaijo.org/index.php/fabjournal/article/view/78300

View Fullscreen